perjantai 30. toukokuuta 2025

30.5. KansainvĂ€linen perunapĂ€ivĂ€ đŸČ

 TĂ€nÀÀn vietetÀÀn YK:n julistamaa kansainvĂ€listĂ€ perunapĂ€ivÀÀ!

Peruna on monelle useimpien ruokien perusaines. Peruna on edullista ja sitÀ on pieniÀ mÀÀriÀ helppo kasvattaa vaikka omassa pihassa tai parvekkeellakin. SitÀpaitsi, peruna on todella monipuolinen ruoka-aine.
Minun suosikkejani ovat lohkoperunat ja perunamuusi. Tavallinen keitetty peruna vain uutena perunana kuuluu suosikkeihin.

❓Miten sinĂ€ kĂ€ytĂ€t perunaa❓


6 kommenttia:

  1. Christa Lindström30/5/25 12:38

    Taidankin vaihtaa ruokasuunnitelman siis kuoriperunoihin ja kunnon jauhelihakastikkeeseen.
    KyllÀ sopii olla onnellinen, ettÀ saadaan syödÀ hyvÀÀ kotimaista perunaa.

    VastaaPoista
  2. Ihan perusruokaa siis. 😋

    VastaaPoista
  3. Itsetehdyt lohkoperunat on parasta,helppoa ja nopeaa ja oman suun makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 👍 Juuri noin! ItsetehtynĂ€ (AirFryerilla) ja, kun kĂ€yttÀÀ eri mausteita vĂ€lillĂ€, saa myös hyvinkin erilaisia makuja.

      Poista
  4. PÀÀsÀÀntöisesti soppaan, keitettynÀ kuorineen tai kuorittuina sekÀ muusina. Joskus edellispÀivÀn keittoperunat paistetaan vaikka kylkisiivujen rasvassa tai lisukkeeksi vaikka kananmunaa tai/ja makkaraa pyttipannun tyyliin. Muusin lopun voi jatkaa jauhelihalla ja jalostaa laatikoksi. Uudet perunat omalta maalta ovat sitten aivan oma lukunsa. Varsinaista gourmeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monipuolisesti tulee teillĂ€ peruna kĂ€yttöön. 👍

      Poista

Niinkuin toivot muiden kommentoivan sinulle, niin kommentoi sinÀ muille.
Asiattomat viestit poistetaan selityksettÀ.