Lauantaimakkaran nimi tullee siitä, että se oli halvempi versio juhlavammasta sunnuntaimakkarasta (lyoninmakkara). 1950-luvulla lauantai oli vapaa-ajan alku ja monille myös saunapäivä ja siksi haluttiin vähän parempaa makkaraa.
Lauantaimakkara oli aikanaan (ja on yhä monille) erinomainen eväsmakkara, mutta sitä voi käyttää monipuolisesti muutenkin. Esimerkkinä vaikkapa salaatit, makkaraburgerit, makkarakupit, makkarasiivut paistettuna ja tiedän joidenkin käyttävän sitä myös makkarakeitossa.
Minä muistan lapsuudesta voileivän, jossa ranskanleipäviipaleelle laitettiin siivu lauantaimakkaraa. Jos oikein hyvin kävi, sen kanssa sai kaakaota, useimmiten kuitenkin teetä.
❓Millaisia ajatuksia / muistoja lauantaimakkara sinussa herättää❓
Selkeytä näkemyksesi ennen päätösten tekoa.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Niinkuin toivot muiden kommentoivan sinulle, niin kommentoi sinä muille.
Asiattomat viestit poistetaan selityksettä.